Annonce

Annonce

Borgerne i København får nu mulighed for at smagde den økolgiske mad, som Københavns Kommunes mange køkkener producerer hver dag.

Københavns Kommune laver madfestival

I uge 19 og 20 kan københavnerne smage, se og opleve, hvordan der arbejdes med klimamål, økologi og velsmag i de kommunale køkkener, som hver dag serverer 70.000 måltider.

De fleste borgere kender Noma, Geranium og de andre stjerne-restauranter i København. Langt færre ved, at byens offentlige køkkener også høster anerkendelse både i og udenfor Danmark og bidrager til at gøre hovedstaden til en vital madby.

Det vil Københavns Kommune gerne gøre opmærksom på. Derfor lancerer kommunen madfestivalen ”Spis Med I Vores Køkkener”, hvor borgerne for 60 kr. kan spise med på seks forskellige institutioner, der tæller alt fra daginstitutioner, plejehjem og sociale institutioner til en madskole, som alle har Det Økologisk Spisemærke i guld (Over 90 pct. økologi)

Med festivalen ønsker kommunen at sætte sport på, at hovedstadens mere end 1000 offentlige køkkener er frontløbere, når det gælder økologisk og klimaansvarlig mad. I 2015 opnåede byens køkkener over 80 procent økologi. Siden da er rejsen fortsat med ambitioner om at sænke klimaaftrykket og servere mere plantebaseret mad, og økologiprocenten ligger i dag på 84.

Køkkenerne i Københavns Kommune

Københavns Kommune har 1027 køkkener.
Heraf:
Madskoler 16
Centralkøkkener 2
Sociale institutioner 113
Daginstitutioner 516
Plejecentre 516
Råvarebudget:260 mio. kr året. Det bliver til ca. 70.000 daglige måltider.

En madfestival for store og små

Spis Med I Vores Køkkener foregår i uge 19 og 20, og københavnerne kan købe billet [her(https://madbillet.dk/show/festival/spis-med-i-vores-koekkener-2022).

Program:

  1. maj inviterer botilbuddet Thorupgården på Indre Nørrebro til middag. Her arbejder kokken og hans team med at inspirere socialt udsatte borgere til næ-rende og regelmæssige måltider. Menuen denne aften står på dahl med hjem-mebagt naan og sprøde salater.

  2. maj kan du spise frokost hos Stenurten, en daginstitution på Nørrebro, hvor kokkene og personalet hver dag arbejder med madmod og maddannelse i bør-nehøjde. Den 12. maj er børnene med til at servere to dejlige retter med fisk, grønt og bælgfrugter.

  3. maj inviterer beskæftigelsestilbuddet Spisehuset i Sundby Væksthus til mid-dag. Spisehuset er et beskæftigelsestilbud for borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Menuen byder på en servering med muslinger, og til hovedret er der dahl med sprødt tilbehør.

  4. maj er der middag i daginstitutionen Solstrålen på Amager. Til forret kan du nyde en typisk formiddagssnack bestående af snackgrønt, hjemmelavet smørel-se og godt brød. Til hovedret er der beluga bolognese - en af børnenes favoritter.

  5. maj inviterer Rosenborgcentret, et plejehjem i Indre By, til 2-retters middag med nøddepaté med dijonsauce og rabarbergrød med fløde til dessert.

  6. maj kan du spise med på madskolen Kalvebod Fælled Skole i Ørestad Syd. Menuen består af spyd med blæksprutter, muslingesuppe med godt brød og til hovedret tarteletter med forårsgrønt.

En billet koster 60 kr. og inkluderer et bæredygtigt og velsmagende måltid, der afspejler hverdagen i institutionen. Undervejs vil både personale og borgere fortælle om indsatsen med alt fra madmod og maddannelse til klimaansvarlig mad og kostråd.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel